Er Srbija u januaru prevezla preko 50 hiljada više putnika nego u istom mesecu 2023.

Bez autora
Feb 05 2024

Er Srbija je u januaru 2024. godine prevezla 269.725 putnika, što je povećanje od 23 odsto u poređenju sa istim mesecom 2023. godine.

Srpska nacionalna avio-kompanija je tokom prvog meseca tekuće godine obavila 3.457 letova, odnosno 700 letova više nego u januaru 2023. godine. To je najbolji januarski rezultat Er Srbije od 2013. godine, odnosno od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom. 

„Prethodna godina bila je jedna od najuspešnijih za nacionalnu avio-kompaniju od kako je osnovana pre skoro 97 godina. Poverenje nam je ukazalo 4,19 miliona putnika, pokrenuli smo 23 nove destinacije, osnažili i podmladili flotu, pojačali naš tim sa više stotina novih koleginica i kolega, promovisali 23 nova kapetana. Veoma smo ponosni na ostvareno, ali ujedno i svesni da je avio-industrija složen sistem u kojem uspeh zavisi od brojnih faktora. Naše je opredeljenje da u svakodnevnom radu budemo orijentisani na ono što od nas zavisi, o čemu svedoče i januarski rezultati. Prevezavši preko 50 hiljada putnika više nego u istom mesecu 2023. godine, pokazali smo da uvek može još bolje. Nadamo se da će se taj dobar trend nastaviti i tokom narednih meseci,” rekao je Jirži Marek, generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije.

Najpopularnije destinacije u mreži Er Srbije, u januaru 2024. godine, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su Cirih, Pariz, Beč, Milano i Rim. U regionu to su Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Istanbula, Barselone i Atine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik